9 januari 2024
19:00

Söderhamn/Ljusne HC

Referat: Hofors HC - Söderhamn/Ljusne HC

Första hemmamatchen för det nya året mot Söderhamn/Ljusne börjar med att bortalaget skapar en del chanser på vikarierande målvakten i Hofors Jonathan Sjöberg. Med ordinarie målvakt Viktor Sohlborg ej tillgänglig denna kväll på grund av personliga omständigheter så klev Sjöberg in och gjorde en riktigt bra insats i kassen. Söderhamns främlingslegion har ett par vassa målskyttar vilket vi visste sedan tidigare och när Kyle Jennings för chansen efter lite mer än åtta minuter så sätter han pucken på passning av Roni Hermonen och Colin Jennings. Målet tillkommer i powerplay då Hofors Isak Hultman sitter på botbänken. Steelers börjar dock sticka upp allt mer vartefter matchen går även om Söderhamn håller i taktpinnen. Efter ca 17 minuter får Hofors trollgubbe Isak Hansson-Johansson tag i pucken innan för offensiva blå och lurar ett par S/L spelare och fri med målvakten gör han inget misstag. Matchens individuella prestation! Steelers får kontakt och det känns som man är på gång. Matchen är helt jämn och skotten slutar 9-9.

Om första perioden slutar på ett positivt sätt så måste Hofors stannat kvar i omklädningsrummet rent mentalt för andra perioden hinner knappt börja innan det stora raset sker. Söderhamn gör fyra mål på åtta minuter och det ser mer än lovligt lojt ut i Hoforslaget. Visst det studsar emot och något mål uppkommer genom ren slump där pucken studsar på en skridsko framt till fristående S/L spelare men all energi och kämpaglöd verkar vara som bortblåst. Hela laget får klart underkänt för de första tio minuterna i andra perioden. Trots detta så arbetar laget in sig i matchen igen och när Colin Jennings sitter utvisad så prickskjuter den specielle målskytten Zebastian Sjödin in 2-5 via ribban. Passet kommer från kapten Linus Hedström. Steelers fortsätter att skapa chanser även om tempot i matchen känns väldigt lågt och mer som en div 3 match stundtals. Hofors är inne på sin tredje match på sex dagar och med 13 spelare tillgängliga så börjar det märkas. Trots det reducerar man ytterligare en gång strax före periodpausen när Noel Lengstam trycker in 3-5 på pass av Isak Hultman och Gustav Nordström. Hoppet lever trots kollapsen inför den tredje perioden. Söderhamn vinner skotten med 13-7 och siffrorna hade kunnat vara större om inte Sjöberg kommit upp stort på flera avslut från S/L.

Tredje perioden karaktäriseras av relativt jämnt spel och Hofors skapar en hel del chaner för ytterligare reduceringar men avslutningarna är inte tillräckligt bra. Hade vi varit mer kliniska i avsluten så hade detta kunna slutat annorlunda. Perioden är mållös fram till det är mindre än två minuter kvar och HHC tar ut målvakten. Tyvärr slutar det som så många gånger förr i ett mål i baken i tom kasse. Skotten slutar 6-6 i sista perioden och totalt vinner S/L skotten med 28-22.

Sammanfattningsvis så verkar laget lite tröttkört efter tre matcher på kort tid och det är kanske inte så konstigt när vi spelat med 8 forwards och 5 backar. Söderhamn imponerar inte alls på mig och matchen spelas i stora delar i det lägsta tempo jag sett hittills i Hofors ishall i år. Vi tappar matchen under de första 10 minuterna i andra perioden då Söderhamn alldeles för enkelt tillåts stänka in fyra puckar och laget är ihåligt.
Jonathan Sjöberg utsågs helt rättvist till matchens bästa hemmaspelare och vågar man hoppas på fler framträdanden i Hoforsdressen?
Nya tag borta mot Malung på fredag - ett lag vi vann emot hemma senast.